Skip to main content

Nieuws

Fantastisch debuut voor Firefly in de Inter 1 Kur op Muziek!

Wenda en haar chique Firefly (v. Wynton) vertrokken vorige week donderdag naar Nieuw en Sint Joosland om daar deel te nemen aan It's All Dressage in de Klasse Lichte Tour. Dit was voor Firefly pas zijn vierde wedstrijd op Lichte Tour niveau en dit ging niet onverdienstelijk.

In een groot deelnemersveld wisten Wenda en Firefly hun mannetje te staan, Firefly voelde zich op zijn gemak in Nieuw en Sint Joosland en daardoor had Wenda alle dagen een fijn gevoel over Firefly. Op vrijdag kwamen ze aan de start in de rubriek Prix St Georges, hier slopen een aantal foutjes in de proef. Dit drukte de score en er werd een 7de prijs gescoord.

Op zaterdag startte Wenda en Firefly in de rubriek Intermediaire 1 en de proef verliep voortvarend, helaas op het einde ontstonden twee dure foutjes. Dit kostten punten, maar toch resulteerde het in een prima 6de prijs. Dit betekende dat Wenda en Firefly zondagavond de grote finale mochten rijden, de Kur op Muziek Intermediaire 1! Dit was voor Firefly meteen zijn debuut en wat liep hij voortreffelijk in de Kur, alles paste precies op de muziek en alle onderdelen werden zeer netjes uitgevoerd.

De jury wist dit te waarderen met een super score van 70,47% en een hele mooie 3de prijs! Wenda is enorm tevreden over Firefly in Nieuw en Sint Joosland en ook enorm tevreden over de behaalde resultaten die zijn behaald tijdens It's all Dressage!