Skip to main content

Nieuws

Mooi U25/GP debuut voor Manon van Gils en Gino (v. Oscar) in Houten

Manon en Gio (v. Oscar)

Sinds kort trainen de zusjes Tessa en Manon van Gils bij Wenda, deze twee zusjes hebben meerdere paarden waarmee ze op verschillende niveaus uitkomen. Zowel Tessa als Manon zijn super gemotiveerd en zeer enthousiast en hebben een duidelijke focus en doel. 

Manon kwam afgelopen maandag tijdens een subtop wedstrijd in Houten op de mooie accommodatie van Hippisch Centrum Groenraven aan de start met haar grote reus Gino (v. Oscar). Dit paard heeft de familie van Gils zelf gefokt en wat is er dan mooier om op het hoogste niveau te rijden.

Manon maakte haar debuut in Houten in de Klasse U25/GP, dit betekent de amazone of ruiter met een leeftijd tot 25 jaar in deze hoogste klasse van de dressuursport mag starten. Voor Manon is dit de allereerste keer op dit niveau en in de trainingen zijn ze al aardig op weg. Maar om zo'n U25/GP proef aan elkaar te rijden is een vak apart. Maar in Houten ging het boven verwachting erg goed voor de eerste keer. Er zaten hele mooie stukken in met o.a passage, twee-ers en uitgestrekte draven, daarnaast ook nog wel een paar onvoldoendes.  

Maar het resultaat mag er zijn een prima 2de prijs met een hele mooie score van 64,55%. Hier was Manon uiterst tevreden over en gaat samen met Wenda weer doortrainen en de oefeningen te verbeteren voor de volgende wedstrijd!