Skip to main content

Nieuws

Prima resultaten voor Firefly (v. Wynton) tijdens Geldrop Hippique!

Wenda en haar knappe Firefly (v. Wynton) kwamen afgelopen donderdag en vrijdag aan de start tijdens Geldrop Hippique bij Manege Meulendijks in Geldrop. Geldrop Hippique is een zeer goed georganiseerde wedstrijd en de wedstrijd ring ligt in een prachtige entourage, met voor het publiek een prachtig terras. Echter voor de paarden zijn dit allemaal indrukken die ze niet dagelijks tegen komen, Firefly heeft twee dagen prima gepresteerd in de prachtige entourage van Geldrop Hippique.

Op donderdagavond startte Wenda haar Firefly in de Prix st. Geogres en in deze proef begonnen Wenda en Firefly zeer voortvarend. Helaas trad er in de uitgestrekte draf een schrik moment op bij het terras in de hoek bij F, dit leverde dikke onvoldoende's op. Op dit akkefietje na, liep Firefly een zeer goede Prix st. Georges proef, waar Wenda erg tevreden over was. Het resulteerde in 66,50% en een 7de prijs van de 24 deelnemers!

Op vrijdagmiddag kwamen Wenda en Firefly aan de start in de Intermediaire 1 en in deze proef had Wenda een nog fijner gevoel met Firefly dan in de Prix st. Georges proef. Firefly liep ontspannen door de proef heen en alle onderdelen werd zeer correct uitgevoerd, op één pirouette na. Kortom Wenda was zeer tevreden over Firefly en de Intermediaire 1 proef. Helaas werd dit niet helemaal gewaardeerd door de jury's en waren de jury's ook niet eensgezind en bleef de score hangen op 64,50% en een 8ste plek.

Wenda is in ieder geval blij met het gevoel en vertrouwen wat Firefly gaf tijdens de proeven in Geldrop Hippique. De volgende wedstrijd staat alweer voor de deur, aanstaande donderdag vertrekken Wenda en Firefly naar een nationale meerdaagse wedstrijd It's all Dressage in Nieuw- en Sint Joosland!