Skip to main content

Nieuws

Saffira en Esther rijden prima proeven tijdens de BK!

Esther en Elvis (v. Vitens)

Afgelopen weekend kwamen Wenda's leerlingen Saffira Wever en Esther van Strijp aan de start tijdens de Brabantse Kampioenschappen dressuur in Schijndel! Allebei zette ze hun beste beentje voort.

Saffira kwam met haar sympathieke Gigant (v. Oscar) aan de start in de Klasse M2. Saffira en Gigant vormen een mooie combinatie en Gigant had er enorm veel zin in in Schijndel, het lijkt net alsof de proef begint dat Gigant er nog een tandje bij zet. Doordat Gigant de extra motor aanzette, overviel dat Saffira een beetje en daardoor werden sommige onderdelen minder secuur gereden. Helaas hadden ze ook nog te maken met 24 punten verschil tussen de jury's, dus leverde dit een iets wat teleurstellende 8ste plek op,

Esther en haar stoere Elvis (v. Vitens) kwamen aan de start in de Klasse Z2. Esther heeft haar Elvis zelf samen met Wenda opgeleid naar dit niveau en ze lieten een hele keurige proef zien. Esther haar doel was om foutloos te rijden en dit lukte! Alleen ontbrak het aan het tempo/impuls in de proef, daar hebben ze wat punten mee verloren. Ook hier zat helaas één jury beduidend lager in de punten. Het leverde een 13de plek op in het sterke deelnemers veld.

Saffira en Esther zijn weer een ervaring rijker en ze gaan nu samen met Wenda door trainen om een Klasse hoger te gaan starten!