Skip to main content

Nieuws

Wenda en Firefly (v. Wynton) in de prijzen tijdens CDI3*** in Kronenberg

Wenda was het afgelopen pinksterweekend te vinden in Kronenberg, daar kwam ze met haar chique Firefly (v. Wynton) aan de start in de internationale Lichte Tour en dit ging niet onverdienstelijk. De wedstrijd in Kronenberg werd dit jaar voor het eerst georganiseerd en is echt een aanrader voor de internationale kalender, een prachtige wedstrijd en goed georganiseerd.

De weersomstandigheden waren niet makkelijk in Kronenberg, van erg benauwd weer tot hevige storm, Firefly kreeg het allemaal voor de kiezen en vond vooral met de storm de tent waar de paarden in stonden doodeng. Toch deed Firefly elke dag enorm zijn best om mij te vertrouwen en deed enorm zijn best. In de Prix st Georges en Intermediaire 1 ontstonden er foutjes door het weer, toch wisten ze zich in de prijzen te rijden door een 4de en 6de prijs te behalen.

Dit betekende dat ze hadden gekwalificeerd voor de Kur op Muziek Intermediaire 1 en in de Kur liep Firefly zijn beste Kur tot nu toe in de Lichte Tour! Wenda was erg tevreden over hoe Firefly aanpakte. Helaas krijg Wenda te maken met veel jury verschillen in de Kur, van een 1ste plek met dik 72% tot een 9de plek met 65% wat resulteerde in uiteindelijk een 5de prijs met bijna 69%!