Over Wenda Welten

Wenda’s paardrijcarrière

Wenda Welten is de naam, geboren op 17 mei 1985 te Moergestel. Van kleins af aan, is Wenda opgegroeid met de paarden. Haar moeder komt uit een echte paarden familie. Haar vader (Jan op ’t hoog) had vroeger het manegebedrijf ’T Wit Paardje in Haghorst. Zodoende kon het ook niet anders dat ook Wenda besmet is geraakt met het paardenvirus. Van haar opa heeft Wenda het paardrijden met de paplepel ingegoten gekregen.

Wenda’s paardrijcarrière is begonnen op een witte B-pony genaamd Punky, met veel vallen en opstaan zijn ze tot de Klasse M1 gekomen. Vervolgens kreeg ze een witte schimmel Blue Boy, menige paardenkenner kent Blue Boy wel. Op Blue Boy heeft Wenda echt leren paardrijden en ze heeft met hem heel veel gewonnen, van Kring, Brabants en Nederlands kampioen tot 3 keer meegereden tijdens de Kür op Muziek Klasse Z1/Z2 op Indoor Brabant!

Na Blue Boy heeft Wenda nog verschillende pony’s gereden t/m de Klasse Z2, waaronder Chayouri en Jurgen. Daarna werd de overstap gemaakt naar de paarden. Nadat ze eerst met de paarden Joost en Imperator ervaring op heeft gedaan in de Klasse Z, werd Morello aangekocht.

Met Morello werd overstap gemaakt naar de gespecialiseerde wedstrijd sport, de Subtop (nationaal). Wenda heeft met Morello diverse goede klasseringen behaald in de Klasse ZZ-Licht, ZZ-Zwaar en de Lichte Tour, ook heeft Wenda met Morello internationaal bij de Young Riders gestart.

Naast Morello heeft Wenda verschillende 4 en 5 jarige paarden gereden, waaronder Urbanus, Washington, Ufo, D-Ritme en Robes Robijn. Daarnaast heeft Wenda ook met de paarden Veronic en Floris gestart op wedstrijden in de Klasse Z, deze zijn inmiddels weer verkocht.

Nadat Wenda Morello had verkocht naar Japan, heeft ze Alfa Rubin als 3,5 jarige aangekocht. Wenda heeft Alfa Rubin zelf opgeleid naar het Lichte Tour niveau met menig mooie resultaten behaald op zowel nationaal als internationale wedstrijden zoals, Drachten, Arnhem, Hagen (dld) en Kapellen (België).

Eenmaal Alfa Rubin verkocht naar Zuid-Korea, heeft Wenda weer een nieuwe topper gevonden in Firefly! Met Firefly heeft Wenda zeer succesvol Internationaal Lichte Tour gestart en onlangs hebben ze hun Grand Prix debuut met 66% gemaakt en daarmee zijn Wenda nu Firefly actief op het allerhoogste niveau van de paardensport. 

Wenda heeft met goed resultaat de middelbare school de Mavo afgerond, om vervolgens voor de opleiding Bedrijfsleider/ Manager Paardenhouderij (Bol niv 4) succesvol te slagen aan het Prinsentuin College te Breda. Daarnaast heeft ze ook alle 4 de fasen (cursussen) van de ORUN doorlopen en met goed resultaat afgerond, waardoor ze zich Trainer Dressuur Niveau 4 mag noemen. Inmiddels is ze ook KNHS-jurylid tot M-niveau.

Wenda houd zich naast haar werkzaamheden als eigenaresse van haar dressuur en pensionstal bezig met het lesgeven van zowel privé- als vereniging lessen, het geven van (proefgerichte) clinic's, met haar paarden deelnemen aan Nationale en Internationale wedstrijden, het begeleiden van haar leerlingen op wedstrijden, het trainen van paarden voor derden en het jureren op de wedstrijden.

Dressuurstal

Wenda Welten

Dressuurstal Wenda Welten is een kleine, professionele stal, die is gelegen in het Brabantse dorpje Haghorst, net onder de rook van Tilburg en vlakbij de Belgische grens.

Social media

Contact

  • Moergestelseweg 13
  • 5089 NW Haghorst
  • Tel. 06 178 526 32
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © www.wendawelten.nl | Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites