Skip to main content

Instructie

Instructie tot en met Grand Prix-niveau

Of je nu een jong paard hebt, ietwat bang of onzeker bent, gewoon fijn wilt leren trainen met je paard of ambities hebt om wedstrijden te rijden op hoog niveau; met mijn doelgerichte aanpak ga ik je hiermee helpen!

Wie is Wenda?

Van kleins af aan ben ik opgegroeid met de paarden. Ik kom dan ook uit een echte paardenfamilie en besloot daar mijn werk van te maken. Door de jaren heen heb ik veel kennis en ervaring opgedaan waardoor ik het volgende heb bereikt:

  • FEI Grand Prix dressuur
  • Instructeur niveau 4
  • KNHS-jurylid

Een mooi lijstje en totaalpakket om als instructrice andere ruiters en amazones verder te helpen met de opleiding van hun pony of paard. Ik spendeer zelf ook vele uren in het zadel, dus weet precies wat je als ruiter voelt, wat je zou moeten voelen en ook hoe het eruit moet zien vanuit mijn oogpunt als jurylid. De ideale combinatie dus!

Over mijn aanpak

Als echt paardenmeisje werk ik heel graag met paarden en daarom maakt het mij niks uit of je nu met een jong of ouder paard bij mij wilt komen trainen. Bij iedereen start ik met het uitvogelen hoe iemand in elkaar zit.

  • Hoe is je persoonlijkheid?
  • Ben je een denker of een doener?
  • Leer je door te voelen of door iets te zien en na te doen?

Daarna kijken we uiteraard ook naar hoe jouw paard in elkaar zit. Wat jullie doelen samen zijn en waar we vervolgens aan moeten werken om die te behalen. In mijn lessen besteed ik niet alleen aandacht aan je paard verbeteren en hem fijn door zijn lichaam te bewegen, maar daarin neem ik bijvoorbeeld ook je houding en zit mee en hoe jouw hulpen inwerken op je paard. We kijken dus naar het totaalplaatje.

Trainings 2-, 3-, of 4-daagse

Wil je echt even doorpakken om ergens naartoe te trainen? Dan is het ook mogelijk om je paard een paar dagen op mijn dressuurstal in het Brabantse Haghorst te zetten om wat intensiever met elkaar te kunnen trainen. Of om een paar dagen hierheen te komen met je paard. Zo bereik je sneller je doelen en kunnen we net wat specifieker doortrainen.