Skip to main content

Instructie

Instructie tot en met Grand Prix-niveau

Of je nu een jong paard hebt, ietwat bang of onzeker bent, gewoon fijn wilt leren trainen met je paard of ambities hebt om wedstrijden te rijden op hoog niveau; met mijn doelgerichte aanpak ga ik je hiermee helpen!

Wie is Wenda?

Van kleins af aan ben ik opgegroeid met de paarden. Ik kom dan ook uit een echte paardenfamilie en besloot daar mijn werk van te maken. Door de jaren heen heb ik veel kennis en ervaring opgedaan waardoor ik het volgende heb bereikt:

 • FEI Grand Prix dressuur
 • Instructeur niveau 4
 • KNHS-jurylid

Een mooi lijstje en totaalpakket om als instructrice andere ruiters en amazones verder te helpen met de opleiding van hun pony of paard. Ik spendeer zelf ook vele uren in het zadel, dus weet precies wat je als ruiter voelt, wat je zou moeten voelen en ook hoe het eruit moet zien vanuit mijn oogpunt als jurylid. De ideale combinatie dus!

Over mijn aanpak

Als echt paardenmeisje werk ik heel graag met paarden en daarom maakt het mij niks uit of je nu met een jong of ouder paard bij mij wilt komen trainen. Bij iedereen start ik met het uitvogelen hoe iemand in elkaar zit.

 • Hoe is je persoonlijkheid?
 • Ben je een denker of een doener?
 • Leer je door te voelen of door iets te zien en na te doen?

Daarna kijken we uiteraard ook naar hoe jouw paard in elkaar zit. Wat jullie doelen samen zijn en waar we vervolgens aan moeten werken om die te behalen. In mijn lessen besteed ik niet alleen aandacht aan je paard verbeteren en hem fijn door zijn lichaam te bewegen, maar daarin neem ik bijvoorbeeld ook je houding en zit mee en hoe jouw hulpen inwerken op je paard. We kijken dus naar het totaalplaatje.

Trainings 2-, 3-, of 4-daagse

Wil je echt even doorpakken om ergens naartoe te trainen? Dan is het ook mogelijk om je paard een paar dagen op mijn dressuurstal in het Brabantse Haghorst te zetten om wat intensiever met elkaar te kunnen trainen. Of om een paar dagen hierheen te komen met je paard. Zo bereik je sneller je doelen en kunnen we net wat specifieker doortrainen.

Wat leerlingen over mij zeggen

Nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen? Lees hier wat mensen te zeggen hebben over onze diensten. Ontdek de betrokkenheid, professionaliteit en tevredenheid die anderen hebben ervaren bij ons bedrijf.
 • Linda van Boxtel

  Rijvereniging Jeanne d’Arc organiseert jaarlijks een aantal gastlessen door een andere instructeur, dit om ruiters kennis te laten maken met andere instructeurs en variatie aan te brengen in de lessen. Afgelopen winter was dit Wenda Welten. Steffi deed voor het eerst mee met haar B-pony, door haar relatief jonge leeftijd was het tot die tijd nog niet gelukt om zo lang een les vol aandacht te volbrengen, dit lukte in de gastlessen wel. Met de klik die ze heeft met Wenda gestart met een lessen 1x per 2 weken. Wenda is erg enthousiast, duidelijk en legt de basisprincipes van het paardrijden op een begrijpelijke manier uit. Ze let erg veel op houding en zit en blijft dit herhalen. Ze daagt Steffi uit om haar grens op te zoeken en geeft haar vertrouwen om daar ook overheen te gaan. Dit alles op een verantwoorde manier, waarbij zowel ruiter als pony elke keer weer wat verder komen. Ze is duidelijk, ze wil het maximale eruit halen maar ze maakt ook grapjes tussendoor of brengt het op een speelse manier. Daarnaast geeft Wenda ook advies over bijv. het gebruik van een bit, het starten met sporen of het advies om je paard na te laten kijken door een osteopaat. Ze denkt mee in de breedste zin des woords om ruiter en pony/paard beter te krijgen. Kortom, heel erg tevreden over haar manier van omgang met kinderen en haar manier van lesgeven. Steffi gaat erg graag naar haar lessen

 • Karin Nieuwenhuizen

  Begin 2023 was ik op zoek naar een instructrice die me kon helpen meer wedstrijdgericht te trainen. Ik ben toen via een clinic van Wenda bij haar terecht gekomen. Ondanks dat het voor mij 5 kwartier rijden is, probeer ik 1x per 2 weken te gaan. Wenda is tijdens haar lesgeven heel duidelijk en concreet in haar aanwijzingen. Ze legt dingen goed uit en maakt het simpel. Door het maken van vergelijkingen met dagdagelijkse dingen, wordt het helder wat ze bedoelt. Ook heeft ze humor: als ik weer eens naar beneden zit te turen tijdens het wijken hoor ik ineens “joehoe! Waar ga je naartoe?” in mijn oortje. Oftewel: kijken waar je naartoe rijdt. Ze daagt me uit tijdens het rijden en probeert echt bepaalde gewoontes te doorbreken om een beter resultaat te bereiken. Ze helpt me, door stukjes huiswerk mee te geven om focus te houden in de training thuis. En als ik tussen de trainingen door wat te vragen heb, krijg ik antwoord en advies via spraakberichten in whatsapp. Wenda is enorm betrokken, professioneel, gewoon lekker normaal en grappig!

 • Ilona Heusschen

  Omdat mijn instructeur die ik had vertrok uit Brabant in 2020 was ik op zoek naar weer een fijne lesgever. Een andere lesklant was al naar Wenda gegaan en vertelde me dat Wenda echt bij me zou passen qua persoon en in haar manier van lesgeven. En niets was minder waar! Iedere les is weer een feestje. Ze weet precies de juiste dingen te zeggen waardoor mijn paard en ik elkaar weer beter begrijpen. Het zijn vaak kleine aanpassingen waardoor de puzzel weer op zijn plek valt. Wenda weet zich goed aan te passen aan wat de ambities zijn van ruiter en paard. Ik hoop nog heel lang met veel plezier op de prachtige locatie bij Wenda te komen lessen!

 • Manon van Gils

  Ik ben bij Wenda terecht gekomen via een clinic. Dit beviel me toen zo goed dat ik nu (bijna) wekelijks bij haar les. Ik vind het heel fijn dat Wenda mij zowel bij de basis als bij de oefeningen t/m Grand Prix niveau helpt. Met kleine aanwijzingen merk ik altijd al heel veel verschil bij mijn paarden en dat voelt heel fijn!

 • Lenneke vd Heuvel

  Zo'n 7 jaar geleden ben ik begonnen met lessen bij Wenda. Ik begon toentertijd met een jong paard en was op zoek naar iemand die de basis van de dressuur goed kon aanleren.
  In onze regio was Wenda wel een bekende in de dressuursport en ik had gehoord van haar goede rijprestaties met haar pony's en paarden.
  We spraken af om 'een keer te proberen'. Dat pakte goed uit en ben nog steeds erg tevreden over de lessen met Wenda. 
  Wenda kan goed inschatten wat je nodig hebt! Bij mij is het niet alleen op rijtechnisch vlak waar ze advies geeft, maar ook op mentaal vlak. Ze heeft me, nu met twee (jonge) paarden, altijd het vertrouwen gegeven dat we goed op weg waren.
  Tijdens de lessen ervaar ik dat ze heel duidelijk kan uitleggen wat de tips en tops zijn. We 'snappen' elkaar. Ook vind ik het fijn dat ze na afloop van de les ook altijd een samenvatting geeft van de les en dan ook 'huiswerk' mee geeft. 
  In de lessen komt humor ook terug, voor mij ook erg belangrijk.
  De match die er tussen ons is komt ook doordat haar uitgangspunt van rijden overeenkomt met die van mij; vanuit ontspanning naar oprichting, met daarbij de juiste houding en zit en de juiste hulpen. 
  Wenda is ook altijd oprecht geïnteresseerd in hoe het is gegaan, bijvoorbeeld bij wedstrijden of in de tussenliggende tijd van de lessen. Dat geeft een betrokken gevoel!
  De lestijden komt ze na en plant altijd op tijd de lessen in.
  Kortom een fijne instructrice die mij al veel heeft gebracht en waar ik het vertrouwen in heb dat we voor de toekomst nog een mooie tijd samen kunnen hebben!