Skip to main content

Training van paarden

Training van jonge paarden tot de Grand Prix

Heb je een paard wat al even onder het zadel is (L/M-niveau) en verder opgeleid moet worden? Dan heb ik goed nieuws, want dit is mijn specialisme wat het trainen van paarden betreft.

De mogelijkheden

Trainen en uitbrengen op wedstrijden

Doortrainen tijdens vakantie of blessure van de ruiter

Wie is Wenda?

Van kleins af aan ben ik opgegroeid met de paarden. Ik kom dan ook uit een echte paardenfamilie en besloot daar mijn werk van te maken. Door de jaren heen heb ik veel kennis en ervaring opgedaan waardoor ik het volgende heb bereikt:

 • FEI Grand Prix dressuur
 • Instructeur niveau 4
 • KNHS-jurylid

Een mooi lijstje en totaalpakket om als instructrice andere ruiters en amazones verder te helpen met de opleiding van hun pony of paard. Ik spendeer zelf ook vele uren in het zadel, dus weet precies wat je als ruiter voelt, wat je zou moeten voelen en ook hoe het eruit moet zien vanuit mijn oogpunt als jurylid. De ideale combinatie dus!

Over mijn aanpak

Jonge paarden die nog zadelmak gemaakt moeten worden of dat pas net zijn, die zijn niet voor mij weggelegd. Maar zijn ze al wat verder in de africhting en klaar om doorgetraind te worden richting een hoger niveau of verkoop dan kan je bij mij terecht, want daar ligt mijn echte expertise.

Ik heb al meerdere paarden opgeleid tot Grand Prix niveau. Het gymnastiseren en sterker maken van alle spieren die ervoor zorgen dat het paard beter wordt, het verfijnen van de oefeningen; daar word ik heel blij van. Natuurlijk is het niet alleen maar trainen, want afwisseling in het werk is minstens net zo belangrijk.

Maar wat het allerbelangrijkste is, is het kijken naar wat elk individueel paard nodig heeft. Bij het ene paard betekent dit zes dagen in de week rijden en bij het andere misschien maar drie keer om hem optimaal te laten presteren.

Wat andere over mij zeggen

Nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen? Lees hier wat mensen te zeggen hebben over onze diensten. Ontdek de betrokkenheid, professionaliteit en tevredenheid die anderen hebben ervaren bij ons bedrijf.
 • Hein en Linda Vogels

  Onze merrie Kalypso Dancer (Lord Leatherdale x Johnson) heeft 1,5 jaarbij Wenda in training gestaan.

  Wenda heeft haar vanaf B niveau naar Het Z2 (sportpredicaat) toe gereden.

  Tussendoor nog een IBOP gereden waar Kalypso Ster werd!  Wenda is eenperfectionistische en professionele amazone. Lof voor haar respectvolle en zachtaardige maar toch rechtvaardigewerkwijze naar de paarden.

  Aandacht, beweging, afwisseling in training maar ook aan verzorging enrust wordt gedacht. Wij hebben deze samenwerking dan ook als heel fijn ervaren! Mede door deze training is Kalypso uiteindelijk ook Elite merrie geworden.

  Wat een mooie afsluiting was dat voor ons als fokker. Wenda heel hartelijk bedankt,  namens een trotse stal d'n Himmel

  Sfeer impressie