Skip to main content

Nieuws

Elize Besseling Brabants Kampioen en Reserve Brabants Kampioen!!!

Elize op het podium!!!

Wenda's leerlinge Elize kwam afgelopen vrijdag en zaterdag aan de start in Schijndel, daar stonden de Brabantse Kampioenschappen pony's op het programma. Elize kwam met twee pony's aan de start, met haar schimmeltje Igor in de Klasse C-L2 en met haar palomino Sky in de Klasse B-M1.

Elize een talent in den dop, ze weet wat ze wil, ze is perfectionistisch en zeer gedreven in haar doelen. Voor Wenda de taak om dit in goede banen te begeleiden. Elize kwam op vrijdag met Sky aan de start, met Sky vormt ze een geroutineerde combinatie en Sky was in vorm in Schijndel. Ze lieten een gedurfde proef zien, helaas drie kleine rommeltjes wat punten kostte. De jury beoordeelde de proef met 65% en dit was goed voor een zilveren medaille oftewel Reserve Kampioen van Brabant!

Op zaterdag was Elize erop gebrand om met haar schimmeltje Igor geen fouten te maken in de proef en dit lukte. Wat lieten ze een fanatische proef zien, het beeld was mooi harmonieus om naar te kijken. De jury beoordeelde de proef met een mega score van 71% en daarmee wisten ze ruimschoots de gouden medaille te behalen oftewel Brabants Kampioen Klasse C-L2.

Wenda is ontzettend trots op haar leerling Elize om op zo'n jonge leeftijd al zo te presteren. Chapeau Elize!