Skip to main content

Nieuws

Wenda's leerlingen in de prijzen tijdens selectie wedstrijd in Waalwijk!

Tessa en Oliver (v. van Gogh)

Afgelopen weekend stond bij Ruitersportvereniging de Paardenvriend in Waalwijk een selectie wedstrijd voor paarden op het programma. Verschillende leerlingen van Wenda kwamen hierbij aan de start en niet zonder resultaat!

In de Klasse L1 kwam Tessa van Gils met haar Oliver (v. van Gogh) twee proeven aan de start. Tessa had in de week voor Waalwijk nog met Wenda getraind met Oliver en in de trainingen werd er gewerkt aan het meer gedragen laten lopen van Oliver en daarbij scherp houden aan de hulpen van Tessa. Tessa kwam met een zeer fijn gevoel de ring uit, ze kon er mooi aan blijven rijden en daardoor was het beeld mooi harmonieus. Het resulteerde in een mooie 4de prijs in de selectieproef en in een mooie overwinning in de tweede proef met percentage van 64,5% en 69,33%

In de Klasse L2 kwam Anja van der Schoot aan de start met haar O Brendy (v. Ferguson) voor één proef. Anja en O Brendy hadden even een wedstrijdpauze gehad en dit was hun eerste wedstrijd weer sinds maanden. O Brendy was braaf en ze lieten een keurige proef zien, alleen in zijn geheel zou het met meer activiteit voorgesteld mogen worden. Anja en O Brendy wisten een mooie vierde prijs te behalen met 68% in het sterke deelnemersveld.

In de Klasse ZZ-Licht kwam Anne van Nistelrooij met schimmelmerrie L'Espoir (v. Giovanni) aan de start. Anne en L'Espoir vormen een mooie combinatie en ze zijn nieuw op het ZZ-Licht niveau. De proef begon zeer voortvarend met mooie punten in de stap en drafonderdelen, helaas ontstonden er in de galop onderdelen grote fouten, want onvoldoende opleverde. Ze behaalde nog wel een winstpunt, maar een echt hoger score bleef daardoor uit. Maar ze wisten nog wel naar mooie tweede prijs te rijden!

Wenda feliciteert haar leerlingen met hun mooie behaalde resultaten!